друкувати


6 вересня розпочнуться міжнародні військові навчання «Репід Трайдент -2010»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-02 12:45:49

6 вересня 2010 року на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що у Яворівському районі Львівської області, розпочнуться спільні україно-американські командно-штабні та тактичні навчання із залученням військ «Репід Трайдент -2010» за участі представників Збройних Сил 16 країн.

У маневрах, які триватимуть до 18 вересня, братимуть участь близько 1400 військовослужбовців армій України, США, Австрії, Азербайджану, Великобританії, Вірменії, Грузії, Македонії, Молдови, Норвегії, Польщі, Росії, Словенії, Швеції, Німеччини та Канади. Ці навчання відвідають командувач Сухопутних військ США у Європі тризірковий генерал Картер Хем та бригадний генерал Національної гвардії штату Каліфорнія Мері Кайт.

Цей масштабний захід проводитиметься відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2010 «Про затвердження Плану проведення в рамках військового співробітництва багатонаціональних навчань на території України за участю підрозділів Збройних Сил України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України у 2010 році» та плану підготовки Збройних Сил України у 2010 навчальному році.

Метою навчань є підготовка національних штабів і підрозділів до спільних дій у складі багатонаціональних сил в операціях з підтримання миру.

Військовослужбовці іноземних підрозділів прибуватимуть до України 4 та 5 вересня, без техніки, а лише зі штатною зброєю, спорядженням і засобами зв’язку.

Наша довідка: Навчання серії Репід Трайдент проводяться в Україні з 1994 року.
До прикладу, у навчаннях Rapid Trident - 2008 брали участь представники Збройних Сил 18 країн світу. Найбільш чисельним у цих маневрах був український контингент, який складався майже із 300 військовослужбовців 95-ї окремої аеромобільної бригади, 72-ї окремої механізованої бригади, 26-ї артилерійської бригади, інженерного полку, окремої радіотехнічної бригади.

Під час навчань діятиме об’єднаний прес-центр.

З питань отримання інформації звертатись за телефоном 8-097-238-73-76.

Контактна особа – майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ.