друкувати


Квіти напередодні дня знань шалено подорожчали

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-01 06:30:06

Чи не найважливіші символи свята - квіти - напередодні дня знань шалено подорожчали. Через збільшення митного збору ароматний імпорт стрімко зріс у ціні. У місцевих магазинах наразі можна придбати здебільшого українські квіти.

Однак вітчизняні виробники цєї продукції з підвищенням цін також не забарились. Сьогодні в Івано-Франківську мінімальна вартість півметрової троянди - близько 20 гривень. Стільки ж доведеться віддати і за одну гілочку хризантеми. Тим часом якість прекрасного товару залишає бажати кращого. Подорожчали не лише розкішні троянди та орхідеї, але й демократичні гвоздики та народні сезонні гладіолуси. Цьогоріч погода не надто сприяла ніжним рослинам, тож їх брак відчувався й раніше.

Марина вирощувала квіти впродовж 15 років. Зараз, розповідає жінка, у її теплицях пустка. При усій любові до цієї справи, вижити важко. Колись квіткарі особливо любили святкові дні - день жіноцтва та усіх закоханих, а ще перший та останній дзвоники. Сьогодні ж напередодні масових урочистостей почуваються неспокійно. Перебої з постачанням недовговічного товару стають традиційними. Їх супроводжують шалені стрибки цін. А тут ще й недешевий шкільний реманент. Тож не кожен гаманець здолає візит до квіткової крамниці. Звичного ажіотажу напередодні 1-го вересня не спостерігається. Однак щирих шанувальників традицій нічого не зупинить. До речі, подорожчали не лише самі квіти, але й флористичні додатки, якими оздоблюють живі композиції. Тож букет вартістю півсотні гривень - це економваріант для цьогорічного дня знань. Класичні пропозиції обходяться у сотню-півтори.

Джерело: Радіо «Західний полюс»