друкувати


В Івано-Франківській Духовній Семінарії розпочалося навчання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-01 04:15:38

Служити Господеві вірою та правдою – така була тема проповіді ректора Івано-Франківської Теологічної Академії Преосвященного Єпископа Софрона (МУДРОГО), ЧСВВ 30 серпня в час Архієрейської Літургії на початок відкриття навчання в семінарії.

 Літургію очолили два Єпископи: Преосвященний Владика Кир Володимир (ВІЙТИШИН) – Єпископ Івано-Франківський УГКЦ та Софрон (МУДРИЙ), ЧСВВ в співслужінні митр. прот. д-р Олега Каськіва – Протосинкела Єпархії, прот. д-р Олександра Левицького – ректора семінарії, духовенства ректорату Академії, професорів та викладачів Теологічної Академії та Семінарії.

 Навчання розпочато спільною молитвою Літургією в якій молилися за добрий провід, виховання та навчання майбутніх священиків, а також батьківське слово Владики Софрона додало натхнення для самих семінаристів бути вірними Господеві та чинити послух в навчанні та вихованні.
На закінчення Літургії Протосинкел Єпархії з Благословення Владики Володимира зачитав декрети про нові призначення в семінарії, а саме: прот. Ярослава Тимішака призначено головним духівником семінарії, ієрея Олеся Будзяка та ієрея Юрія Павлюка призначено помічниками духівника, а ієрея Андрія Чорненка з подання ректора семінарії призначено – віце-ректором семінарії.

Після Літургії відбулося засідання педагогічної ради, яке розпочалося вступним словом Владик: Владики Кир Володимира та Владики Софрона з наголосом на важливість та відповідальність виховання семінаристів та студентів Академії. В присутності всіх викладачів, було розглянуто питання про викладання, його рівень та введення нових норм згідно навчального процесу, про які доповів митр. прот. Борис Гобир – віце-ректор Академії. В свою чергу прот. д-р Річард Горбань – віце-ректор з наукової роботи наголосив на науковій праці викладачів та подання ними наукових статей до наукового видання Академії «Добрий Пастир», який буде присвячений до 10-го Ювілею Теологічної Академії та 20-го Ювілею виходу з підпілля Духовної Семінарії, а також, як наукове видання буде включений до Ваківських видань. До Ювілеїв, які будуть відзначатися на початку місяця жовтня готується історичне видання про розвиток Семінарії та Академії – зазначив віце-ректор з наукової роботи.

Джерело: Івано-Франківська Єпархія УГКЦ