друкувати


За день на Прикарпатті затримали 17 вантажівок з незаконним гравієм

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-01 03:45:35

Протягом минулої доби на дорогах Івано-Франківщини працівники ДАІ затримали 17 вантажних автомобілів, що перевозили річковий камінь і гравій. Водії автівок не мали відповідних дозволів.

Поблизу річки Дністер в селі Побережжя Тисменицького району міліціонери зупинили колону вантажівок з гравієм. Того дня у Снятинському районі затримано ще кілька “Камазів”, які вивозили гравій у Чернівецьку область.

З початку року екологічна служба Івано-Франківщини впіймала більше півсотні річкових злодіїв.

Як повідомили кореспонденту Gazeta.ua в прес-службі екологічної інспекції в області, найбільше незаконних випадків вивозу піщано-гравійної суміші фіксують навесні та влітку. З початку року було спіймано близько сотні правопорушників. Збитки завдані державі оцінюють у майже мільйон гривень.

Найчастіше від річкових злодіїв потерпає Тисменицький, Надвірнянський, Снятинський і Калуський райони.

“Ми проводимо постійні рейди у теплий сезон року. На жаль, для ефективної роботи недостатньо інспекторів. Перевірку здійснює всього 12 людей, на область цього замало, тому нам допомагають правоохоронці та патрульні Державтоінспекції”, – сказала Ольга Гундяк із екологічної інспекції.

За незаконний вивіз піщано-гравійної суміші на фізичних осіб накладають штраф 68-102 гривні, посадові особи платять 170-238 гривень. Якщо природні надра вибирають у великих розмірах і правопорушників спіймали на гарячому, інспектори підраховують та стягують збитки безпосередньо завдані державі.

Не виключно, що водіїв 17 вантажівок притягнуть до кримінальної відповідальності.

Як відомо, одними з причин повеней на Західній Україні є безсистемне вирубування лісів і несанкціонована вибірка гравійно-піщаної суміші.

Джерело: Gazeta.ua