друкувати


Медогляд дітей на Прикарпатті відбуватиметься в медустановах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-01 09:15:10

Обов’язковий профілактичний медичний огляд учнів прикарпатських шкіл проводитиметься тільки в поліклініках та медичних лабораторіях. Таке рішення прийняла вчора колегія Івано-Франківської ОДА.

Розгляд даного питання був винесений на засідання колегії відповідно до рекомендацій Кабінету Міністрів України щодо повернення до системи бригадного обстеження дітей в школах міста за прикладом Харківської області, оскільки обов’язковий огляд з батьками в поліклініках, передбачений Постановою Кабміну від минулого року через черги та зайнятість батьків призводив до різкого зниження кількісних показників реально обстежених школярів.

Каменем спотикання стали питання якості обстеження дітей в непристосованих для цього шкільних умовах та відволікання кадрів центральних районних лікарень на «подорожування» школами від лікування хворих в малих районах, де штатом не передбачено кілька посад окремих спеціалістів, як-от дитячий травматолог, окуліст тощо. Як наслідок члени колегії вирішили не повертатись до бригадного методу.

Автор: Сергій БІЛИЙ