друкувати


Івано-Франківський аеропорт реконструюють

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-31 07:30:14

Міжнародний аеропорт Івано-Франківськ очікує значна серйозна реконструкція. Про це під час засідання колегії Івано-Франківської ОДА повідомив заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич.

З його слів, така реконструкція закладена в проект угоди про регіональний розвиток між Івано-Франківською ОДА та Кабміном, який вже пройшов погодження в 15 міністерствах і відомствах і очікує на розгляд в Кабінеті Міністрів України, за планований на 1 вересня.

Реконструкція торкнеться насамперед злітної смуги яка, зі слів пана Зварича, залишається в державній власності, оскільки є ссмугою спільного базування. Планується, що нове покриття зможе приймати літаки вантажопідйомністю до 600 тонн. Окремо планується будівництво вантажного терміналу аеропорту який стане елементом зведення в Івано-Франківську логістичного центру державного значення.

Угода також передбачає створення в обласному центрі міжрегіонального навчально-виробничого центру, а також офісного блоку для консульських установ і торгових представництв іноземних держав.

Автор: Сергій БІЛИЙ