друкувати


Учні зможуть пройти медичний огляд до 1 жовтня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-31 03:05:11

З метою забезпечення здоров'я учнів, визначення групи для занять фізичною культурою, надання рекомендацій щодо додаткових обстежень, харчування та здійснення інших заходів Міністерство освіти і науки ініціювало проведення обов'язкових медичних профілактичних оглядів.

Проте, напередодні навчального року в окремих регіонах спостерігається ажіотаж серед батьків школярів щодо проходження медогляду.

Оскільки, за рішенням Міністерства, у період з 1 вересня до 1 жовтня кожного навчального року на уроках фізичної культури прийом контрольних навчальних нормативів не здійснюється, а також обмежується виконання вправ з максимальною інтенсивністю, то учні, які не встигли пройти медичний огляд в літній період, зможуть зробити це до 1 жовтня.

Повідомляємо, що довідка про проходження медичного огляду дійсна протягом календарного року.

Окрім того, з метою упорядкування проходження медичного огляду Міністерство освіти і науки ініціювало перед Кабінетом Міністрів України спрощення процедури його проходження для учнів початкової школи. За рішенням та підтримки Уряду з цього навчального року учні початкової школи будуть проходити медичний огляд централізовано за безпосередньо місцем навчання.

Джерело: Міністерство освіти і науки України