друкувати


Делегація області відвідала школи Коломийського району

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-30 07:30:21

Перебуваючи на Коломийщині, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, ознайомившись з досвідом роботи педагогічних колективів Нижньовербізької та Спаської шкіл Коломийського району, зобов’язав голів районних державних адміністрацій області провести на баз цих і шкіл семінари з підготовки навчальних закладів області до нового навчального року.

Першим прибули на Коломийщину делегації з Богородчанського і Тлумацького районів, до складу яких входили директори шкіл, сільські й селищні голови, очолювані заступником голови Богородчанської районної державної адміністрації Василем Добрянським і керуючим справами апарату Тлумацької районної державної адміністрації Ігорем Рибчиним. Членів делегації понад сто осіб гостинно вітали у навчальних закладах Нижнього Вербіжа і Спаса заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Леся Білищак, головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Любов Угринчук, директори шкіл Микола Максим’юк і Параска Тимофіїв, сільські голови Марія Карпенюк і Віктор Андрійчук, директор нижньовербізького садочка Надія Микитюк, депутати, громадськість та школярі з хлібом-сіллю.

Гості захоплено оглядали заклади. Їх вразив високий рівень підготовки шкіл і садочка до нового навчального року, приміщення яких блищить від свіжої фарби і побілки, озеленення і дизайнерське оформлення усіх класів. Викликало щире захоплення авторські малюнки на стінах, сучасні меблі, килими, бібліотека, актовий зал тощо. Одразу на місцях виникли ділові домовленості з перспективною на плідну співпрацю. Учасники семінару зізнавались, що багато з побаченого вони хочуть запровадити у себе в школах. Та найбільше зацікавила гостей програма "Шкільний автобус", налагоджене харчування школярів, інші фахові речі. Гості отримали вичерпні відповіді і, переповнені приємними враженнями, роз’їхалися.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА