друкувати


Прикарпатський прорив на чемпіонаті України зі стрітболу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-30 01:15:46

У Києві завершився фінальний етап першого чемпіонату України зі стрітболу серед чоловічих команд, який проводився за підтримки Національної федерації баскетболу України, а також Федерація вуличного баскетболу України під егідою Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

18 команд-фіналістів Чемпіонату, серед яких були і два представники обласного центру Прикарпаття - "Галицька Академія" та БК "Франківськ", були розсіяні у три підгрупи по шість команд, кращі п'ять виходили до 1/8 фіналу напряму, а команди які зайняли останні місця у підгрупах через турнір останньої надії, розігрували дві путівки до плей-офф.

Цікаво, що обидва представники Івано-Франківська потрапили до однієї підгрупи "А". Проте нав’язати боротьбу БК "Франківську", у складі якого виступали Дмитро Неволін, Олександр Булах та Павло Павлюченко, ані "Галицька Академія", ані інші чотири колективи, не зуміли. П’ять яскравих перемог, серед яких і виграш над земляками (20:10) вивели "Франківськ" до плей-офф.

У 1/8 фіналу та ¼ фіналу нашій команді протистояли виключно харківські колективи - БК "Авантаж - Політехнік ІІ" та БК "Авантаж - Політехнік І". У важкій боротьбі сильнішими були все ж прикарпатці - 36:33 за підсумками двох поєдинків.

Не менш захоплюючою була боротьба у півфіналі, де "Франківськ" переміг столичну команду "Дим" - 16:12. Фінал чемпионату України зі стрітболу-2010 проходив за схемою до двох перемог. Нажаль тут команда Дмитра Неволіна не змогла здолати столичну команди "Росичі", поступившись у вирішальній, третій, грі з рахунком 19:21.

Проте і другий підсумковий результат БК "Франківська" варто розцінювати як вагомий успіх. Щодо команди "Галицька академія", то вона у підсумковому протоколі посіла останнє, 18-те місце.

Джерело: sport.if.ua