друкувати


Право виступати у чоловічому майстерському турнірі з шашок виборола жінка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-30 10:45:23

Протягом п’яти днів кращі шашкісти Івано-Франківщини та дев’яти інших областей України брали участь у Першому Всеукраїнському турнірі «Кубок Прикарпаття-2010» з шашок-64. Виснажливі розумові баталії в дев’ять турів, як для майстрів, для кандидатів та першорозрядників, так і дітей визначили своїх переможців.

Так, у майстерському турнірі перемогу виборов харків’янин Олег Шапунов (15 очок), а друге та третє місця поділили між собою одеські шашкісти – другу позицію зайняв Василь Максимчук (13 очок) та третім став Владислав Нан.

У Відкритому турнірі серед кандидатів у майстри спорту України та перших розрядів перемога була на жіночому боці. Право виступати у чоловічому майстерському турнірі виборола Надія Чіжевська з Донецька (16 очок), член штатної збірної України, яка також входить до «шестірки» кращих жінок-шашкісток. Другим став Василь Паламарик з Чернівецької області (14 очок), а бронзовим призером цих змагань визнано Ігоря Ганяка зі Львова (13 очок).

Дитячий турнір для івано-франківських дітлахів також пройшов під знаком перемоги. Перше місце виборов Андрій Рудий (16 очок), найстарший учасник шашкових змагань, друге місце посіла Уляна Клочак (14 очок) та третьою стала Ірина Балтажи (13 очок).

Також на закритті «Кубку Прикарпаття» нагородили наймолодшого та найстаршого учасників. Наймолодший шашкіст Ігор Бойчак, якому нещодавно виконалося 7 років, отримав найцінніший подарунок – книжку з автографом десятиразового чемпіона світу Олексія Чижова та побажаннями у майбутньому досягнути ще більших висот.

Джерело: sport.if.ua