друкувати


Івано-Франківські комуністи протестували проти дій своїх колег по коаліції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-28 10:15:30

Прикарпатські комуністи провели в Івано-Франківську масовий захід.

Близько сотні їх прихильників, багато з яких були одягнені у футболки з символікою Комсомолу, прибуло 27 серпня на площу перед адмінбудинком Івано-Франківської ОДА. Тримаючи в руках червоні партійні прапори та протестні гасла, «жертвою» яких був переважно Міжнародний валютний фонд, вони вигукували своє традиційне «Ленін, партія, Комсомол!» під акомпанемент радянських пісень з мегафона.

Мітингувальників вітали народний депутат України, секретар Комітету Верховної Ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму Андрій Найдьонов, голова ЦК ЛКСМУ Олександр Присяжнюк, голова обласного комітету КПУ Володимир Стула, його попередник Михайло Стула та інші.

Як повідомив А.Найдьонов, метою акції стало з одного боку зустрітись поєднання з виборцями, відзвітуватись перед ними по свою парламентську діяльність, а з іншого – підняти деякі питання міжнародної політики щодо Міжнародного валютного фонду. На думку комуністів, співпраця з міжнародним валютним фондом кидає Україну в залежність від іноземних структур, яка виливається насамперед у невиправдане підняття тарифів на комунальні послуги.

«Країна тільки тоді незалежна, – зазначив Володимир Стула, колим вона самодостатня, коли ї кишеня наповнена. На жаль зараз ми стоїмо з простягненою рукою».

Зі слів А.Найдьонова, попри багато позитивів, Партія Регіонів та Блок Литвина не завжди виконують сьогодні зобов’язань, взятих на себе в рамках парламентської коаліції. Зокрема, це стосується питань співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та соціальної політики, в зв’язку з цим, КПУ як член коаліції вважає своїм обов’язком нагадати своїм колегам їх зобов’язання.

Кидалося в вічі відверте небажання українських комуністів, насамперед столичних, українізуватись: так приїжджий депутат навіть коментарі засобам масової інформації принципово давав російською мовою, зазначивши при цьому, що як викладач заняття зі студентами він проводить українською. По-російськи також були написані половина гасел на транспарантах та гасла на футболках учасників. Невже активістам Компартії так подобається відвертати від себе потенційних прихильників, яким є до вподоби ідеї «лівих», проте які хотіли би бачити їх у дещо національному форматі? І навіщо їм кидати додатковий козир опонентам з національного табору, очі яких і без того наливаються кров’ю при вигляді їх червоної символіки?...

Автор: Сергій БІЛИЙ