друкувати


В Івано-Франківську з пафосом відзначили день народження патрона міста

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-27 06:30:01

Урочистою ходою і покладанням квітів до пам’ятників Івану Франку на вулиці, названій на честь письменника та на площі перед готелем «Надія» відзначили івано-франківці 154-ту річницю з дня народження Великого Каменяра.

Хода, взяти участь в якій зголосились близько чотирьохсот представників органів влади, громадськості та політизованих структур краю, стартувала від будівлі Івано-франківської ОДА і під звуки муніципального духового оркестру пройшла вулицями І.Франка та Незалежності до площі перед Обмуздрамтеатром та готелем «Недія», де біля підніжжя монументу письменнику відбулось святкове віче.

Його учасники: заступник Івано-Франківського міського голови Зінаїда Федорук, керівник апарату ОДА Роман Струтинський, голова обласної організації Національної спілки письменників України Євген Баран, лідер Конгресу українських націоналістів Богдан Борович та інші -- та ніші говорили присутнім про внесок Великого Каменяра в українську культуру, літературу та пробудження національного духу у боротьбі за нашу державність та об’єднання українців з різних регіонів в одну націю. Крім того, Б.Борович нагадав присутнім історію встановлення в Івано-Франківську пам’ятника письменнику. Цитувалися вірші та публіцистичні твори І.Франка а хор Центрального народного дому виконав пісні на його слова.

Автор: Сергій БІЛИЙ