друкувати


Тренерський штаб збірної України з дзюдо оголосив склад команди: Р.Гонтюк їде на чемпіонат світу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-27 06:00:42

Тепер це вже остаточно. Тренерський штаб збірної України з дзюдо сьогодні оголосив остаточний склад команди, яка відправиться до столиці Японії Токіо на головний старт сезону — чемпіонат світу. Турнір починається 9 вересня.

Серед 19-ти заявлених спортсменів лідер команди, прикарпатець Роман Гонтюк. Срібний призер Олімпійських ігор в Афінах 2004 року, бронзовий призер пекінської Олімпіади 2008 року, бронзовий призер чемпіонату світу в Каїрі 2005 року, найтитулованіший спортсмен в українській команді повертається до справи. Минулий сезон наш дзюдоїст пропустив через важку травму бедра.

Як повідомляє Федерація дзюдо України, загалом у збірній України є 11 спортсменів, які брали участь в минулорічній першості світу. П’ятеро спортсменів вперше виступлять на цьому турнірі. На минулорічному чемпіонаті світу в Роттердамі, збірна України зайняла шосте місце у неофіційному командному заліку і вперше увійшла до десятки сильніших. Тому цьогорічна команда постарається втримати високу планку. Наразі вона перебуває на зборах у Конча-Заспі.

Наш Роман Гонтюк цього року вже встиг відзначитися медальним здобутком. Він виборов бронзову нагороду на етапі Кубка Європи у Словенії.

Джерело: sport.if.ua