друкувати


23 обдарованих юнаків та дівчат Прикарпаття отримали матеріальні допомоги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-26 05:30:31

26 серпня в обласній державній адміністрації відбулося урочисте вручення одноразових матеріальних допомог обдарованим випускникам загальноосвітніх закладів Прикарпаття.

Відповідно до спільного розпорядження голів облдержадміністрації та обласної ради, право на отримання таких допомог мають учні, які відмінно навчаються, переможці Всеукраїнських олімпіад з базових предметів та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії. Розмір допомоги – 10 місячних стипендій студента вищого навчального закладу III-IV рівня акредитації.

Вітаючи 23 юнаків та дівчат, які отримали матеріальні допомоги, заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький підкреслив׃ «Держава дає вам маленький аванс, подяку за те, що ви гідно представляли наш край на олімпіадах. Сьогодні тут зібралася справжня учнівська еліта, на яку ми розраховуємо і яка вже найближчим часом буде поповнювати надбання Івано-Франківщини».

Виплату одноразових матеріальних допомог начальник головного управління освіти і науки ОДА Зінаїда Болюк назвала «стартовим капіталом» випускників. Вона наголосила, що у державі «є запит на знання, високий рівень їх здобуття винагороджується». Про це, за словами Зінаїди Болюк, свідчать започатковані Президентська стипендія (отримали 9 прикарпатців), Кабінету Міністрів (1 прикарпатець), стипендія імені Тараса Шевченка (1 прикарпатець). 39 учнів загальноосвітніх закладів краю отримали стипендію голови облдержадміністрації і голови обласної ради. Кращих учнів Прикарпаття нагороджували грамотами, цінними подарунками, ноутбуками.

Дякуючи за нагороди, учні та батьки, присутні на урочистій церемонії, зазначили׃ «Івано-Франківщина – це область, в якій шанують знання». Їх у майбутньому буде використано для розвитку та процвітання Прикарпаття.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА