друкувати


На борцівський чемпіонат світу їдуть чотири прикарпатці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-26 05:15:53

Трохи більше тижня залишається до старту чемпіонату світу з вільної боротьби. Він розпочнеться 5 вересня у Москві.

Днями став відомий остаточний склад збірної України, яка відправиться на цей турнір. Серед 14 спортсменів — троє прикарпатців а також ще один виходець з нашої області.

Вже не стало несподіванкою те, що тренери збірної України Руслан Савлохов та Володимир Євонов включили до складу команди Василя Федоришина. Тричі чемпіон Європи, срібний призер Олімпіади в Пекіні, призер чемпіонату світу нещодавно вчергове довів свій високий клас, здобувши перемогу у фінальному турнірі престижної серії Голен Гран-прі в Баку.

У чоловічій команді до Москви також поїде призер чемпіонатів Європи та світу Володимир Сиротін. Він народився у Городенківському районі. Попри свій поважний спортивний вік (33 роки), Сиротін цього року показав, що перебуває у хорошій формі, коли став чемпіоном України у категорії до 74 кг. Як зазначив кореспонденту sport.if.ua голова федерації вільної боротьби Івано-Франківської області Едуард Прощук, попри те, що нині своїми виступами Сиротін представляє столицю, прикарпатці будуть вболівати за свого земляка.

У складі жіночої команди на чемпіонат світу поїдуть спортсменки з Калуша Ірина Харів та Мар’яна Квятковська. Цього року обидві наші борчині стали чемпіонками України у своїх вагових категоріях. А на початку серпня на престижному турнірі "Poland Open" Квятковська виборола золоту медаль, а Харів — бронзову.

Джерело: sport.if.ua