друкувати


Молдавська туристка впала з понад 30-метрової висоти

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-26 10:00:31

Наскільки мальовничими, настільки ж і небезпечними можуть бути так звані скелі Довбуша, що у Яремчі. Пересвідчитись в цьому мала змогу громадянка сусідньої Молдови, котра вирішивши побачити красу скель на власні очі, натомість потрапила до реанімації, впавши з 32-метрової висоти.

«Коли ми піднялись, жінка вже лежала. - розповідає заступник начальника Яремчанського гірського пошуково-рятувального пункту Василь Марчук, - Наскільки ми зрозуміли з розповіді присутніх людей, вона зходила на скелі з товаришами, з якими познайомилась у Яремчі. Надавши жінці першу допомогу, ми допомогли знести її до автомобіля «швидкої». Зрештою, зносити довелось десь хвилин п’ятдесят».

З’ясуванням причин падіння та вивченням обставин знайомства потерпілої зі своїми «провідниками» в даний час займаються правоохоронці. Наразі можна сказати, що попри всі негаразди свого відпочинку в Яремчі, туристка, як то кажуть, народилася у сорочці. Адже вижити при падінні з 32-метрової скелі вдається далеко не кожному. Це чудово знає пан Марчук, який вже багато років поспіль є активним учасником Чемпіонату України та інших престижних змагань зі скелелазіння, які проводяться саме в цьому місці.

Отримавши черепно-мозкову травму та переломи ребер, жінка ніч пробула в Яремчанській міській лікарні, після чого її було доправлено в реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні, що в Івано-Франківську.

Автор: Сергій БІЛИЙ