друкувати


Прикордонники припинили дві спроби незаконного переміщення через кордон тютюнових виробів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-25 03:15:24

Прикордонники Чопського прикордонного загону спільно з співробітниками митниці припинили дві спроби незаконного переміщення через українсько-словацький кордон тютюнових виробів.

У першому випадку 19 серпня близько 23.00 години до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ужгород» (україно-словацький кордон) прибув мікроавтобус марки «Volkswagen Transporter», на українських реєстраційних номерах. Транспортним засобом, який прямував на виїзд з України, керував наш співвітчизник 1976 року народження. Під час здійснення прикордонно-митного контролю транспортного засобу, охоронцями кордону було прийнято рішення провести поглиблений огляд даного автомобіля. В результаті огляду спільна прикордонно-митна оглядова група виявила приховані від контролю 190 пачок цигарок вітчизняного виробництва марки «LM» та «Marlboro», які знаходились в конструктивних особливостях транспортного засобу, а саме під передньою лівою та правою стійкою мікроавтобуса, а також у пустотілому просторі даху.

За попередньою оцінкою вартість не задекларованих та прихованих цигарок становить 1752,50 гривень, а також, на підставі ст.377 Митного кодексу України вилучено транспортний засіб, сума якого слала понад 80 тисяч гривень.

В другому випадку за аналогічною схемою, намагався перетнути кордон 29 річний громадянин України Роман К. Цього разу охоронці кордону виявили 150 пачок цигарок марки «Marlboro», «Chesterfield» та «Marlboro Gold», що знаходились у пустотілому просторі запасного колеса мікроавтобуса. Вилучені тютюнові вироби оцінено у 1262 гривні, а микроавтобус марки «Мерседес» у 80000 гривень. Подальшу долю товару та транспортних засобів вирішуватиме суд.

Сергій БРОВКО, старший лейтенант, начальник прес-служби – прес-секретар начальника загону