друкувати


В Коломиї відзначили День Державного Прапора України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-24 12:00:32

Щороку 23 серпня на знак вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України українці традиційно святкують День Державного Прапора України. Як сказано в ст.20 Конституції України, "державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Державний Прапор – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів".

23 серпня 2010 року на Вічевому майдані м.Коломиї представники Коломийської районної і міської влади: голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, голова районної ради Дмитро Неміш і міський голова Юрій Овчаренко урочисто підняли увись український прапор. На свято прийшли громадськість Коломийщини. Того дня в усіх населених пунктах району на всіх державних будівлях було піднято український прапор.

Після урочистої події в Народному домі м.Коломиї відбулася святкування 19-ї річниці Дня незалежності України. Благословили свято владики УГКЦ Микола Сімкайло і УПЦ КП Іоанн Бойчук. З урочистою промовою до запрошених звернувся міський голова Юрій Овчаренко, а голова Коломийської РДА Михайло Негрич виступив з привітальним словом. Він, зокрема, зазначив, що наше спільне завдання - працею і громадянською мудрістю, відповідальністю і злагодою забезпечити гідне буття і процвітання жителів району й міста. У виконанні аматорів міста й району відбувся святковий концерт.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА