друкувати


В Івано-Франківську пройшли урочистості з нагоди Дня державного прапора України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-24 10:30:44

Підняттям величезного синьо-жовтого полотнища на флагштоку Вічевого майдану та урочистим вічем відзначила громадськість Івано-Франківська День Державного Прапора України. Започатковане відповідним Указом Президента від 23 серпня 2004 року, це свято вже сьомий рік поспіль відзначається в нашій державі.

Честь підняти державний прапор випала Головам Івано-Франківської облдержадміністрації Михайлові Вишиванку, Івано-Франківської обласної ради Ігорю Олійнику, міському голові обласного центру Віктору Анушкевичусу, колишнім очільникам Прикарпаття Степану Волковецькому та Дмитру Захаруку, представникам духовенства.

Після підняття прапора відбулось урочисте віче, учасники якого привітали мешканців та гостей Івано-Франківська з Днем Державного Прапора та 19-тою річницею Незалежності України, відзначивши при цьому значущу роль цього свята для становлення української нації.

Як зазначив М.Вишиванюк, саме мешканці Івано-Франківської області доклали найбільше зусиль для того, щоби національний синьо-жовтий прапор було визнано державним. Зокрема, ще існував СРСР, коли його такий стяг було піднято в селі Воскресінці Коломийського району, а в Івано-Франківську було пошито синьо-жовте полотнище, яке замайоріло в серпні 1991 році над куполом будівлі Верховної Ради України.

Автор: Сергій БІЛИЙ