друкувати


Уболівальники "Металіста" пройшлися маршем на знак протесту проти дій ФФУ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-23 01:25:53

Більше двох тисяч уболівальників харківського футбольного клубу "Металіст" пройшлися маршем по вулицях міста на знак протесту проти дій Федерації футболу України.

Гнів уболівальників викликало рішення ФФУ позбавити їх улюблений клуб дев'яти очок у національному чемпіонаті. Таким чином футбольні чиновники покарали "Металіст" за нібито договірної матч із львівською командою "Карпати", який відбувся двома роками раніше. Львівський клуб зазнав точно таким же санкцій.

Уболівальники йшли під транспарантом "Відстоїмо честь Харкова" та скандували відповідні гасла.

Шанувальники "Металіста" впевнені, що їх команду покарали заради того, щоб не дати їй можливості зайняти високе місце в чемпіонаті країни. Керівники клубу вже пообіцяли оскаржити це рішення в апеляційному комітеті ФФУ.

Клуб "Карпати" також має намір оскаржити покарання, але не в Україні, а в Спортивному арбітражному суді в Лозанні.

Із закликом вийти на вулиці до харківських уболівальникам і всім небайдужим людям звернулося об'єднання фанатів ФК "Металіст".

Як повідомлялося раніше, через скандал з покаранням львівської та харківської команд, у відставку подав головний тренер збірної України Мирон Маркевич, який за сумісництвом працює наставником "Металіста".

Джерело: ТСН.ua