друкувати


До Дня незалежності України в ряді сіл Прикарпаття пройдуть новосілля

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-18 04:00:47

До Дня незалежності України в ряді сіл Прикарпаття пройдуть новосілля у Будинках культури, клубах, дитячих садках; вперше запалають голубі вогники в оселях краян.

На Спаса, свято Преображення Господнього, у Новосілці Тлумацького району урочисто відкриють соціально-культурний комплекс (за часів першої каденції голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, у 2004 році, тут було розпочато реконструкцію сільського клубу з добудовою ФАПУ та бібліотеки).

Та чи не найбільше довгоочікуваних новосіль відбудеться у Калуському та Косівському районах.

Зокрема, у неділю, 22 серпня, у селі Копанки урочисто відкриють дитячий садок. За словами голови Калуської районної державної адміністрації Василя Качмара, на реконструкцію приміщення копанківського дитсадка з місцевого та районного бюджетів було виділено 600 тис. грн.

У селі Голинь 23 серпня відбудуться урочистості з відкриття Школи мистецтв. На будівельні й опоряджувальні роботи з реконструкції Голинської школи мистецтв з місцевого та районного бюджетів було скеровано майже 250 тис. грн.

Тоді ж , у понеділок, у селі Перевозець урочисто запалять газ в новопрокладеному розвідному газопроводі.

24 серпня, у День 19-ої річниці Української незалежності, у Томашівцях відкриє свої двері, після капітального ремонту, Народний дім, на реконструкцію якого з місцевого та районного бюджетів було виділено майже 400 тис. грн.

20 серпня у Косові урочисто відкриють після реконструкції дитяче відділення Косівської райлікарні, а 24 серпня здадуть в експлуатацію районний Будинок культури.

21 серпня у селі Прокурава - відкриття розпридільчого 16 км газопроводу. Як зазначив голова Косівської райдержадміністрації Ярослав Шинкарук, вартість робіт складає 8 млн 174 тис. грн, з яких 6 млн грн - інвестиційні кошти ТОВ Торговий дім «Професіонал» (м.Тернопіль).

У селі Снідавка 22 серпня – відкриття на території школи спортивного майданчика зі штучним покриттям, вартістю 96 тис. грн з районного бюджету.

У селах - Тростянець Снятинського району і Красне Рожнятівського 21 серпня урочисто запалять газ.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА