друкувати


Для незаконного пункту прийому металобрухту використовувалось приміщення ЖЕО

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-17 09:30:59

Виявлення співробітниками прикарпатської міліції нелегальних пунктів прийому металобрухту стало вже доволі звичним явищем.

Проте черговий такий пункт, розташований в одному з гаражів Івано-Франківська викликав здивування, як у правоохоронців, так і у комунальної влади. Справа в тому, що гараж в якому знаходилась скупка належав … місцевій житлово-експлуатаційній організації №1. «Це наш будівельний двір, - коментує ситуацію «Експресу» начальник ЖЕО-1 Мирослав Курчій, - його приміщення вже років десять як перебувають в оренді». Як стверджує, начальник управління житлово-комунального господарства Івано-Франківського міськвиконкому Василь Білик, комунальні приміщення в оренду надає фонд комунального майна, і ЖЕО часто навіть не знають, що те чи інше приміщення передано в оренду.

Тим не менш Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус дав вказівку розібратись у ситуації, зокрема яким чином гараж без відома керівництва житлово-експлуатаційної організації, яка є балансоутримувачем, потрапив у користування зловмисників. «Згідно закону, - зазначив він, - після прийняття рішення про передачу в оренду будь-якого приміщення, воно в обов’язковому порядку погоджується з балансоутримувачем».

Загалом лише за останній тиждень за фактами крадіжки металевого комунального майна, насамперед кришок каналізаційних люків, труб, дощоприймальних решіток та батарей опалення, івано-франківськими правоохоронцями порушено 8 кримінальних справ, за якими затримано шість громадян. «Всі вони, - відзначає заступник начальника Івано-Франківського міськвідділу УМВС в області Андрій Прусак, - жителі міста. Являють собою асоціальний елемент. Не маючи постійного заробітку, вони йдуть на такі злочини».

Автор: Сергій БІЛИЙ