друкувати


16 серпня почалася вірусна епідемія нового ICQ-вірусу Snatch

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-17 03:05:02

Тисячі користувачів стали жертвою нового ICQ-вірусу Snatch, запустивши однойменний .еxe-файл, який прийшов до них по мережі ICQ. Вірусна епідемія почалася близько полудня 16 серпня; на момент написання замітки у блогосфері були сотні повідомлень про вірус.

Після запуску snatch.exe шкідлива програма бере під свій контроль ICQ-аккаунт і розсилає по всьому списку контактів свої копії. Настійно рекомендується не приймати і не запускати цей файл. Так як в майбутньому назва файлу може змінитися, варто звернути увагу на його розмір. У разі snatch.exe він становить 916,5 кілобайт.

Захопивши ICQ-акаунт, вірус здатний підтримувати короткий діалог з користувачами в списку контактів. Ось деякі фрази, яким його навчили творці: "глянь))", "немає, глянь )))"," ну міні гра типу) "," привіт! ".

Так як вірус поширюється у вигляді виконуваного файлу .еxe, в небезпеці знаходяться тільки користувачі Windows. Варто відзначити, що за станом на 16 серпня більшість антивірусів не реагують на даний файл.

Згідно зі звітом Virus Total, snatch.exe впізнали як шкідливу програму лише 9 антивірусів з 42: Authentium, BitDefender, Emsisoft, F-Prot, F-Secure, GData, Ikarus, Panda і Sunbelt.

У "Лабораторії Касперського" повідомили, що у випадку зараження слід в диспетчері завдань Windows видалити процес з ім'ям snatch.exe, після чого видалити саме тіло черв'яка (завантажену програму) і по можливості змінити пароль від свого облікового запису ICQ.

Джерело: ТСН.ua