друкувати


У Городенці на Прикарпатті вдруге мироточить образ Богородиці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-17 12:00:13

У місті Городенці у греко-католицькій церкві Успення Пресвятої Богородиці замироточила ікона. Про це кореспондент «Галичини» дізнався від городенківців. Аби переконатися у достовірності інформації, ми зателефонували  настоятелеві храму отцеві-декану Ігореві Левицькому.

Священик розповідає, що під час ранкової молитви, поглянувши на ікону, побачив диво — Пресвята Марія з Ісусом на руках мироточила. «Це знак від Всевишнього, якесь попередження, — розмірковує о. Ігор, — адже нічого в нашому житті просто так не відбувається. Проте не варто робити з цього якоїсь сенсації, важливіше — більше молитися, ставати добрішими до ближніх і жити за Божими законами», — наголошує настоятель.

Два роки тому ікона Пресвятої Марії з Ісусом на руках уже мироточила. Щоправда, цьому не надали особливого значення. Коли ікона «заплакала» вдруге, подія по-справжньому сколихнула парафіян. Звістка про городенківське чудо облетіла Прикарпаття.

«ікона допомагає зцілюватися, — запевняє городенківка п. Ірина. — Страшна хвороба мого внука після багатьох невдалих спроб почала піддаватися лікуванню, у нього кращі аналізи, він одужує. І все це завдяки цілющому миру Богородиці», — з радістю та сльозами на очах продовжує дивувати бабуся.

Ікона мироточить, у церкві відчувається особлива Божа благодать, миром Богородиці помазують усіх парафіян, що приходять до храму, аби відчути на собі чудодійне зцілення.

Автор: Оксана ПРОЦЮК
Джерело: Газета «Галичина»