друкувати


Тихе полювання обернулось двома переломами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-16 02:00:54

«Тихе полювання», як виявляється, теж має свою долю екстріму. І справа не тільки у ризику назбирати повну торбу поганок чи мухоморів. В цьому мала змогу переконатись 39-літня мешканка Івано-Франківська, яка разом з п’ятьма друзями вирішила зробити вилазку в Карпати, з метою назбирати грибів, яких, за повідомленнями деяких ЗМІ, з’явилося там просто безліч. Об’єктом пошуків грибників стала гора Костриця поблизу села Бистрець, що на Верховинщині.

Втім, самотужки донести свою здобич додому жінці не судилось. «На одній з крутих гірських стежок, - розповідає начальник Верховинського гірського пошуково-рятувального пункту Іван Філіпчук, - жінка послизнулась, впала і зламала ногу». На початках товариші потерпілої, яка внаслідок травми втратила здатність до самостійного пересування, намагались самотужки відтранспортувати її донизу, проте через брак досвіду поводження з пораненими їм це не вдалося. Тож грибники зателефонували за номером «101» в чергову частину пожежно-рятувальної служби. Пожежники в свою чергу поінформували про пригоду бійців Верховинського ПРП, які надали потерпілій першочергову допомогу і доправили її до Верховнської центральної районної лікарні.

Зі слів пана Філіпчука, лікарі виявили у жінки одразу два переломи ноги. Довелося накласти гіпс, тож на найближчі щонайменш місяць-два травмованій мешканці обласного центру доведеться забути про прогулянки за грибами…

Автор: Сергій БІЛИЙ