друкувати


У Івано-Франківську створено науковий центр розвитку туризму імені М.Шкрібляка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-13 04:15:02

У Івано-Франківську створено науковий центр розвитку туризму імені Миколи Шкрібляка. Він функціонуватиме на базі Прикарпатського національного університету.

За словами ініціатора іменного наукового туристичного центру Володимира Великочія, він стане ще одним кроком до втілення тієї стратегії розвитку туризму, яку пропонували для області ще 13 років тому. Тоді цими питаннями займався заступник голови ОДА та кандидат у народні депутати Микола Шкрібляк, вбитий напередодні виборів 2002 року. Саме тому центр назвали на його честь.

Поруч зі створенням нової кафедри туризмознавства і туристичних спеціалізацій Науковий Центр, каже Володимир Великочій, стимулюватиме розвиток провідної галузі економіки краю. Наразі для центру виділили окреме приміщення на 1-му поверсі Інституту туризму, яке обладнують. Це своєрідний штаб, де, сподівається Володимир Великочій, концентруватимуться усі ідеї. Їх розвиток та впровадження - справа рук мобільних творчих груп, котрі працюватимуть безпосередньо на туристичних об'єктах.

Джерело: Радіо «Західний полюс»