друкувати


У прикарпатських селах відбудують залізничні вокзали

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-11 05:15:21

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк під час зустрічі з Генеральним директором Державної адміністрації залізничного транспорту України «Укрзалізниця» Михайлом Костюком домовився про реконструкцію ряду залізничних вокзалів та станцій у прикарпатських селах. Зокрема, Укрзалізниця відреконструює залізничний вокзал у селі Коршів Коломийського району.

За словами Михайла Вишиванюка, «з приходом нової центральної влади справа світлої пам’яті Григорія Кирпи з відбудови вокзалів і залізних доріг знаходить своє продовження, і це дуже похвально».

Довідка. В писемних джерелах Коршів згадується вперше 1434 року. В історичних документах 1600 року його названо Казановом — містом шляхтичів Казановських. З квітня 1940-го по 1959-ий роки село Коршів було районним центром.

Як зазначає прес-центр «Укрзалізниці», на залізних дорогах України тривають роботи з ремонту та реконструкції 12 вокзальних комплексів на станціях: Донецьк, Красний Лиман, Мукачеве, Веселинове, Первомайськ, Бугаз, Беренізгувата, Мотовилівка, Конотоп, Тарасівка, Смородене, Рокована. Закінчити їх працівники будівельних підрозділів галузі планують до кінця осені. Також здійснюються ремонтно-будівельні роботи на напрямках впровадження швидкісного руху, розмежування пасажирського та вантажного руху поїздів з метою підготовки до Євро-2012.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА