друкувати


У Тлумачі на Прикарпатті міліція вилучила з обігу цілий арсенал стрілецької зброї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-11 02:50:35

Оперативники карного розшуку Тлумацького райвідділу УМВС України в Івано-Франківській області свого часу здобули інформацію про те, що в одному з помешкань у райцентрі може зберігатися значна кількість вогнестрільної зброї і набоїв.

Після отримання санкції на проведення обшуку в садибі 64-річного жителя Тлумача міліціонери разом з понятими навідалися в будинок пенсіонера, де виявили металевий ящик з озброєнням. В ході обшуку, зокрема, було вилучено нарізну гвинтівку СВД, мисливський нарізний карабін АКМ/СМФ, мисливську гладкоствольну рушницю “Байкал”, а також майже 2500 набоїв різного калібру до автоматичної, пістолетної та мисливської зброї. Будь-яких документів на право володіння зброєю в будинку не виявлено.

Господар помешкання наразі пояснює, що до збройного арсеналу не має жодного стосунку, оскільки вогнестріли і набої належать його синові. За попередніми даними, син господаря близько трьох років перебуває за кордоном. Зараз працівники міліції проводять ретельну перевірку, спрямовану на встановлення дійсного власника незареєстрованих стволів і значної кількості набоїв.

Ефективна робота міліції Івано-Франківщини з виявлення і документування фактів незаконного обігу зброї і боєприпасів сприяє й оздоровленню криміногенної обстановки. За сім місяців поточного року з протиправного обігу вилучено 86 одиниць зброї, в тому числі один автомат, 27 пістолетів та револьверів, 14 карабінів і гвинтівок, 21 “обріз”, 15 одиниць саморобних вогнестрілів. Як наслідок, на чверть менше, ніж торік,скоєно злочинів з використанням зброї.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області