друкувати


Коломийська ОДПІ провела «круглий» стіл: Обговорюємо Податковий кодекс

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-11 01:20:28

Місяць тому Верховна Рада України ухвалила постанову про всенародне обговорення проекту Податкового кодексу, покликаного започаткувати здійснення справжньої податкової реформи і створення сприятливих умов для ведення бізнесу.

Нещодавно таке обговорення в ефективному діалозі з громадськістю відбулось у Коломийській ОДПІ. У роботі «круглого» столу взяли участь заступник голови ДПА в Івано-Франківській області Володимир Попович, голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Негрич, міський голова Юрій Овчаренко, заступник голови райдержадміністрації Ольга Герелюк, заступник міського голови Володимир Тарновецький, начальники фінансових управлінь Оксана Попадюк (районного), Ганна Бакай (міського), начальники управлінь економіки Любов Глушкова й Ольга Гранда, керівники підприємств, громадських організацій, приватні підприємці, журналісти.

Передусім, начальник ОДПІ Світлана Лубоцька поінформувала присутніх про місію, мету прийняття Податкового кодексу та напрямки змін, які передбачаються у зв’язку з його прийняттям. Розробка та прийняття Податкового кодексу є найважливішим елементом здійснення податкової реформи в Україні, адже це один систематизований нормативно-правовий акт, приведений у відповідність до законодавства ЄС, який об’єднує низку законів та нормативно-правових актів, у деяких випадках неузгоджених між собою.

— Такі слухання відбуватимуться у всіх районах області, — зазначив Володимир Попович. — Зокрема, його вже обговорювали на зустрічі з діловими людьми Прикарпаття. Кодекс лише нещодавно опублікований (№141 «Урядового кур’єру») і виставлений на сайті ДПА www. sta.gov ua. Він дуже об’ємний, 566 сторінок дрібного тексту, об’єднує понад дев’ять тисяч законів і нормативних документів, які донедавна регулювали сплату податків. Він свого роду — «мала конституція», яка повинна стати настільною книгою не лише податківців, а й для платників податків. Його основне призначення — закріпити правила гри, погані вони чи ні.

У ході діалогу зацікавлені сторони обмінялись думками щодо нововведень, викладених у проекті, внесли ряд зауважень і пропозицій, які в узагальненому вигляді надіслані до ДПА в Івано-Франківській області.

Джерело: Коломийськa ОДПІ