друкувати


на Івано-Франківщині розкрито 30 квартирних крадіжок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-10 05:45:09

Упродовж першого тижня серпня служби та підрозділи прикарпатської міліції здійснювали оперативно-профілактичні заходи з попередження квартирних крадіжок з помешкань громадян, а також провели низку акцентованих слідчих дій, спрямованих на розкриття злочинів цієї категорії з числа раніше вчинених.

Цілеспрямована робота дала ефективні результати. Лише за тиждень було розкрито 30 злочинів, пов’язаних з крадіжками з квартир та осель громадян. За скоєння даних кримінальних проявів затримано 19 осіб, трьом з яких вже обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Під час проведення операції “Квартира”, зокрема, затримано особу, яка перебувала в розшуку з 1996 року. Увесь цей час 34-річний житель Рожнятова, котрому інкримінують три крадіжки з будинків односельців, перебував за кордоном. Щойно він в’їхав на територію України, як за ініціативою міліції його затримали прикордонники. Натомість у Верховинсьому районі затримано 28-річного жителя сусіднього Косівського району, котрого обгрунтовано підозрюють у квартирній крадіжці чотирирічної давнини. Затриманому пред’явлено обвинувачення у незаконному проникненні в чуже помешкання і викрадення ювелірних виробів та грошей.

Внаслідок проведення цілеспрямованих оперативно-профілактичних заходів міліцією Івано-Франківщини розкрито 8 злочинів з числа нерозкритих у минулі роки. Залучення додаткових сил до цієї роботи дало можливість для проведення першочергових розшукових заходів у встановленні та затриманні осіб, які наважувалися на вчинення злочинів даного виду. З початку місяця таким чином були розкриті усі квартирні крадіжки. Понад те, 7 серпня працівники міліції затримали раніше судиму особу безпосередньо у момент, коли кримінальник проник у чужу квартиру і мав намір її обікрасти.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області