друкувати


"Свободівці" пропонують назвати вулицю у Івано-Франківську іменем Юрія Іллєнка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-10 01:00:39

З відповідним зверненням до міської влади звернулась Івано-Франківська міська організація Всеукраїнського об’єднання "Свобода". Розглянути питання щодо можливості перейменування однієї з вулиць Івано-Франківська націоналісти пропонують на наступному засіданні виконавчого комітету.

Обґрунтовуючи свою позицію у мотиваційному листі, представники "Свободи" стверджують: "Вважаємо, що Юрій Герасимович Іллєнко за своє життя зробив більш, ніж вагомий внесок в розвиток українського кінематографу, життєвим прикладом утверджував повагу до національних цінностей та звичаїв українського народу, все своє життя віддав на прославу України.

Зауважимо, що творчість Юрія Іллєнка має безпосереднє відношення і до нашого краю. Зокрема культовий фільм українського кінематографу "Тіні забутих предків", оператором якого був Юрій Іллєнко, знімався у Верховинському та Косівському районах Івано-Франківщини".

Крім того, Івано-Франківська міська організація ВО "Свобода" підготувала перелік вулиць, які, на думку націоналістів, цілком підходять для перейменування. До нього увійшли вулиці з нейтральними назвами, або ж назвами, які й досі слугують "відголоском" радянського періоду. Зокрема в переліку: вулиця "Миру", "Комунальна", "Республіканська", "Хіміків", "Радіщева" та "Некрасова". Ще одним варіантом є вулиця "Відкрита", яка знаходиться в районі кінотеатру "Космос".

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода"