друкувати


Спалювати сміття на території Чернівців заборонено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-10 12:30:09

Чернівчанам нагадують, що згідно діючих правил благоустрою, спалювання сміття, скошеної трави, бур’янів, листя на території міста заборонено. Порушення цієї заборони передбачає притягнення до адміністративної відповідальності. Про це повідомляє прес-центр Чернівецької міської ради.

У зв’язку із загостренням пожежонебезпечної ситуації працівники відділів з питань благоустрою та санітарно-екологічного стану районних рад спільно з правоохоронцями, фахівцями міськСЕС та екологічними інспекторами щоденно проводитимуть рейди і притягатимуть до відповідальності мешканців, які вдаються до спалювання сміття, бур’янів.

Голів садівничих товариств зобов'язано обладнати місця для складування твердих побутових відходів і організувати своєчасне їхнє вивезення. Державне дослідне господарство "Центральне", угіддя якого знаходяться на території міста, попереджено про недопущення спалювання стерні і необхідність посилити контроль за дотриманням правил протипожежної безпеки.

Водночас керівників установ освіти, охорони здоров’я та культури, соціального захисту, усіх комунальних підприємств зобов’язано перевірити справність наявного для пожежогасіння обладнання.

Головам районних у місті рад доручено уточнити плани евакуації населення з територій, які з високою ймовірністю потрапляють в зону можливих лісових пожеж, вжити додаткових заходів щодо обмеження відвідування мешканцями у період високої пожежної небезпеки лісових масивів, які находяться на території міста.

Для ліквідації надзвичайних ситуацій місцевого рівня, в тому числі пожеж у лісових масивах, вирішено сформувати та утримувати запаси паливно-мастильних матеріалів. Посилено контроль за виконанням правил пожежної безпеки на об’єктах, господарська діяльність на яких може призвести до аварій екологічного та санітарно-епідеміологічного характеру.

Тимчасово заборонено проведення масових заходів у місцях з підвищеною пожежною небезпекою та тих, що не пристосовані до проведення таких заходів у спекотну погоду під час денного піку температури.

Посилено також контроль за станом пожежної безпеки на об’єктах транспортних комунікацій, загалом на об’єктах масового перебування громадян.

Джерело: www.press.cv.ua