друкувати


Квятковська і Харів вибороли медалі в Польщі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-10 12:15:01

У Польщі вчора завершився представницький турнір з вільної боротьби «Poland Open». Для української команди це була фактично остання пристрілка перед чемпіонатом світу. Вона вийшла вдалою для прикарпатських борчинь Мар’яни Квятковської та Ірини Харів, які здобули в Польщі медалі.

Сьогодні спортсмени повернулися до своїх домівок. Кореспонденту sport.if.ua вдалося поспілкуватися з Мар’яною Квятковською та дізнатися її перші враження.

Перед цим турніром спортсмени були на зборах у Карпатах на базі в Заросляку. Звідти одразу вирушили до Польщі. Турнір видався доволі важким. Як каже Квятковська, певно, далися взнаки різкі перепади висот та тиску при переїзді.

Традиційно важкою видалася перша сутичка. Мар’яна перемогла Стейсі Анаку з Канади. З азербайджанкою Гузель Зутовою наша борчиня недавно боролася на Кубку світу. За її словами, цього разу суперниця була трохи сильнішою. Та перемога все одно була за Квятковською.

Наступною суперницею була Анастасія Братчікова з Росії. Недавно ця спортсменка виграла свій національний чемпіонат, та у Польщі виходячи проти неї на килим Мар’яна цього не знала. Сутичка видалась доволі важкою. У третьому періоді Мар’яна трохи помилилася, перемога висіла на волоску, та судді все ж віддали перевагу українці.

На черзі був фінал і бронзова призерка торішнього чемпіонату Європи Хана Йохансон. З цією шведкою Квятковська боролася на недавньому турнірі у Києві. "Тоді я їй програла, — розповіла Мар’яна. — Доволі важко було і тепер. Два періоди ми відборолися на рівних. І тільки в третьому я змогла її здолати на двох клінчах". Чотири сутички, чотири перемоги, і золота медаль цьогорічної "Poland Open" у категорії до 63 кг належить нашій борчині.

У категорії до 55 кг події розвивалися трохи за іншим сценарієм. Ірина Харів у перших двох сутичках перемогла росіянку Катерину Краснову та полячку Ренату Омілусік. Та в третьому колі турніру вона поступилася росіянці Марії Гуровій. Залишалася втішна сутичка за бронзу. У ній Харів впевнено перемогла Катаржину Кравчук з Польщі.

В активі української команди на турнірі ще одна медаль. Бронзу категорії до 48 кг виборола Наталя Пульковска.

Вже завтра борцівська збірна України вирушає на десятиденні збори в Алушту. Після них вони матимуть два дні на перепочинок вдома. А далі — збір в Конча-Заспі та виліт на чемпіонат світу в Росію. На нього поїдуть обидві прикарпатські спортсменки: і Мар’яна Квятковська, і Ірина Харів.

Джерело: sport.if.ua