друкувати


Міліція Івано-Франківщини продовжує виявляти наркозлочинців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-09 04:30:01

В одному з райцентрів Прикарпаття співробітники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків викрили у наркозлочинах 20-річного юнака.

Цю особу було затримано після того, як оперативники задокументували факти збування ним синтетичного наркотичного засобу іноземного виробництва “Субітекс”. Як встановлено, зловмисник здійснював домовленості про продаж наркотичних засобів з використанням програмного забезпечення через мережу Інтернет.

В ході реалізації оперативних матеріалів працівники міліції затримали підозрюваного у скоєнні наркозлочинів, що називається, з наявним. Під час поверхневого огляду затриманого при ньому було виявлено 17 пігулок синтетичної наркотичної речовини “Субітекс”, підготовлених до збування споживачам.

Крім того, у зловмисника вилучено 150 гривень, які він отримав від збуту половинки пігулки. Слід зазначити, що вартість однієї таблетки “Субітекс” на нелегальному ринку наркотиків сягає 280-300 гривень. Неважко підрахувати, що тільки цього дня збувальник наркотиків очікував злочинних прибутків на суму понад 4 з половиною тисяч гривень.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання затриманого з його помешкання вилучено системний блок комп’ютера, який він використовував у злочинній діяльності, зокрема, через всесвітню інформаційну мережу пропонував клієнтам свої послуги в розповсюдженні синтетичних наркотиків.

Щодо затриманого 20-річного прикарпатця порушено кримінальну справу за скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст.307 Кримінального кодексу України, фігуранта взято під варту.

За сім місяців поточного року міліція Івано-Франківщини викрила 174 тяжких злочини, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, у тому числі задокументовано 147 фактів збування наркотичних засобів.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області