друкувати


М.Вишиванюк: Дністровський каньон є природним дивом України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-09 04:15:28

Запланованийі воістину незабутній сплав Дністровським каньйоном для журналістів-телевізійників, редакторів обласних часописів по території Тлумацького району відбувся!

Його зініціював на одній із прес-конференцій голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк (як відомо, його слово-закон), а провели перший заступник Василь Плавюк та заступник голови ОДА Руслан Гусак, начальник Головного управління зовнішніх зв’язків і туризму Віталій Семків, голова Тлумацької райдержадміністрації Василь Семків, представники Галицької і Городенківської РДА.

Погідного суботнього ранку першу масмедійну групу «першопрохідців» з області гостинно зустріли у селі Кутище, що на правому березі Дністра, із калачем і медом, музикою і піснями у виконанні учасників місцевої художньої самодіяльності.

Саме з Кутища розпочався журналістський сплав за маршрутом Одаїв - Будзин - Делева - Долина - чотирма плотами і катамараном із загоном рятувальників з Галича.

«Ця вперше організована для першої групи журналістів подорож Дністровським каньйоном стане яскравою інформаційною візитівкою цього перспективного туристичного маршруту, який давно чекає на освоєння інвесторами», - наголосив на пристані, у селі Долині, після майже шестигодинної комфортабельної подорожі перший заступник голови облдержадміністрації Василь Плавюк.

Численних долинян, які разом з активом сільради зібралися на березі Дністра, «як на свято», Василь Плавюк запевнив: «Розвиватиметься Дністровський каньйон, матиме потужний розвиток ваше село, усі придністровські села, і від цього в цілому виграє туристично приваблива в усі пори року Івано-Франківська область».

Після журналістів бажання «пройтися» по Дністру тепер появиться у бізнесменів, туроператорів, потенційних інвесторів, переконаний заступник голови ОДА Руслан Гусак. І як тут не пригадати слова голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка - «Дністровський каньйон є природним дивом України, і не використати це на благо краю було би гріхом».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА