друкувати


Івано-Франківськ знову замінували

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-09 03:30:43

Дзвінок невідомого о за п’ять хвилин до опівночі 8 серпня примусив екстрені служби Івано-Франківська сповна виявити свою мобілізаційну готовність.

Чоловік повідомив про замінування приміщення залізничного вокзалу на станції Івано-Франківськ. Вже за кілька хвилин на Привокзальну площу прибули оперативні групи обласних управлінь МВС та СБУ, відділення Івано-Франківської самостійної пожежної частини № 1.

Правоохоронці і рятувальники оперативно евакуювали 98 осіб з числа працівників вокзалу та пасажирів, що на той момент перебували в приміщенні і вивели їх у безпечне місце.

В результаті більш як години пошуків, в яких, за словами начальника СЗГ УМВС в Івано-Франківській області Василя Гультайчука, були задіяні також дві пошукові собаки, жодних вибухонебезпечних пристроїв виявлено не було. В даний час правоохоронці здійснюють оперативно-розшукові заходи щодо встановлення особи «жартівника». Відповідно до статті 259 Кримінального кодексу України, за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності йому загрожує штраф від п’ятисот до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі строком до п’яти років.

Це вже не перше «замінування» Івано-Франківського вокзалу. Останній такий випадок стався в січні 2008 року, коли протягом одного тижня правоохоронців та рятувальників тричі вводили в оману безпідставними повідомленнями про підготовку вибуху на залізничній станції. Кожен раз такі хибні виклики дорого обходяться екстреним службам міста, відриваючи їх співробітників від виконання завдань щодо протидії реальним загрозам. Для прикладу: цього разу в операції було задіяно близько 100 співробітників правоохоронних і рятувальних служб та 15 одиниць автомобільної техніки.

Автор: Сергій БІЛИЙ