друкувати


Прикарпатські боксери виїхали на тренувальний збір в Одеську область

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-09 11:30:32

Літо у розпалі, але попри це спортсмени продовжують готуватися до нових випробувань. Так, прикарпатські боксери вчора виїхали з Івано-Франківська на тренувальний збір.

Пункт призначення — Затока Білгород-Дністровського району Одеської області. Морське повітря, сонячна погода та спортивні заняття допоможуть у підготовці до турнірів, які відбуватимуться вже незабаром.

Боксери області вирушають на такий збір вже втретє. Цього року їдуть 50 молодих спортсменів. Самостійно профінансувати дорогу та проживання такої кількості людей обласна федерація боксу не в змозі. За словами заслуженого тренера України Анатолія Мушія, допомогли міська організація Партії Регіонів та місцеві підприємці Олександр Долішній та Андрій Савчук (до слова, віце-президенти обласної федерації боксу), а також Сергій Васковець.

"Бокс на Прикарпатті дуже активно розвивається, — каже Анатолій Халаменда, голова Івано-Франківської міської організації Союзу молоді регіонів України. — Сьогодні в області є багато перспективних боксерів. Тому ми вирішили організувати цю поїздку, аби допомогти цих спортсменам розвиватися і надалі".

"Ми вибрали найкращих спортсменів різного віку, — розповідає заслужений тренер України Анатолій Мушій. — Це і дорослі спортсмени, молодіжна вікова група, а також діти".

Окрім Анатолія Мушія разом з боксерами їдуть тренери Володимир Вострецов, Роман Федів і Тарас Степанюк. У групі також їде лікар. Спортсменів чекає насичена тренувальна програма, тому всі їдуть зі спорядженням, рукавицями, шоломами.

Дорослі боксери одразу після зборів вирушають на Кубок прем’єр-міністра до Молдови. Молодіжна команда матиме поєдинки на міжнародному турнірі в Кутах на призи Андрія Глебчука. Насиченим буде і вересень — відбудуться студентські ігри та молодіжні ігри України з боксу. У кінці вересня кращі боксери виїдуть до Ірландії на міжнародний турнір.

Боксери відкрили таємницю. Незабаром боксерське видовище побачить Івано-Франківськ. Нині ведуться перемовини зі збірною командою Марокко, аби провести на Прикарпатті матчеву боксерську зустріч цієї команди з командою України. Вона планується на 2 жовтня.

Джерело: sport.if.ua