друкувати


У Сараєво завершився чемпіонат Європи з вільної боротьби

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-09 10:45:05

У столиці Боснії та Герцоговини Сараєво завершився чемпіонат Європи з вільної боротьби. На килимах за нагороди боролися кадети.

Дві нагороди вищого ґатунку вибороли прикарпатські борчині. Ілона Семків стала чемпіонкою ваговій категорії до 40 кг, а Тетяна Кіт — у 56 кг.

Ліцензії на цей турнір Кіт і Семків вибороли на кадетському чемпіонаті України. Він відбувся ще в березні у Хмельницькому. І ось тепер дівчата довели свою високу майстерність.

Свій шлях до перемоги Ілона Семків розпочала поєдинком з росіянкою Анастасією Степановою. Перемігши у першому періоді 7:2, наступні два періоди Ілона звела до нульової нічиї. Далі була півфінальна сутичка зі шведкою Й.Фредеріксен. І тут впевнена перемога: 4:0, 4:0, 0:0.

У фіналі нашу краяну чекала борчиня з Фінляндії С.Рітвасало. Семків здолала її з сухим рахунком 6:0, 6:0, 0:0. Нагадаємо, що Ілона тренується у Максима Кравченка з Вигоди Долинського району.

Калуська борчиня Тетяна Кіт провела на турнірі п’ять сутичок. У її ваговій категорії до 56 кг за нагороди конкурувало одразу 19 спортсменок.

Першою натиску нашої спортсменки не витримала Тереза Хітнерова зі Словаччини. Потім Тетяна здолала італійку Алесандру Асенарі. Третьою калушанці поступилась Катерина Русу з Молдови.

Півфінал дався дещо важче. У першому періоді Іда Нільсон зі Швеції здобула перемогу 1:0. Та у наступних періодах наша борчиня сконцентрувалась і перемогла 4:1 і 1:0. У фіналі Тетяна доволі впевнено здолала польську суперницю Сандру Казмєровську. Юну чемпіонку тренує Микола Пукіш.

Джерело: sport.if.ua