друкувати


Звернення ГУ МНС в області до мешканців Івано-Франківщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-07 03:30:48

За повідомленням Українського гідрометеорологічного центру на території держави на тривалий час прогнозується суха і спекотна погода, в результаті чого підвищується ризик виникнення випадків пожеж.

З року в рік, як свідчить статистика, саме в літній пожежонебезпечний період найчастіше пожежі виникають в лісових масивах, на торфовищах, сільгоспугіддях.

Загалом багаторічний аналіз підтверджує, що основними причинами виникнення лісових пожеж є людський фактор, грозові розряди, самозаймання торф`яної крихти і сільськогосподарські підпали в умовах сухої спекотної  погоди. Адже, як показує практика, легковажно залишені непогашеними вогнища, кинуті недопалки, призводять до того, що в першу чергу знищуються чималі площі зелених насаджень. Лісові пожежі знищують дерева і чагарники, заготовлену в лісі деревину. У результаті пожеж знижуються захисні, водоохоронні й інші корисні властивості лісу, знищується флора і фауна, в результаті чого наносяться державі колосальні матеріальні збитки. Крім того, лісові пожежі становлять серйозну небезпеку для життя та здоров’я людини.  

Головне управління МНС України в Івано-Франківській області звертається до всіх мешканців краю з проханням в період сухої і спекотної погоди утриматися від прогулянок до лісу. Пам’ятайте: банальна людська необережність може завдати непоправної  шкоди довкіллю!

Бережіть ліс від вогню!