друкувати


Приміщення Івано-Франківської ОДА знову пікетували

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-06 10:00:45

Близько сотні прихильників ВО «Свобода», Блоку Юлії Тимошенко, «Нашої України», Конгресу українських націоналістів та громадської ініціативи «Оновлення країни» пікетували сьогодні адмінприміщення Обласної державної адміністрації в Івано-Франківську. Пікетувальники протестували про підвищення тарифів на газ.

Це вже другий газовий протест націоналістів під стінами ОДА після прийняття Урядом відповідного рішення. Перший, нагадаємо, був ініційований громадсько-політичним об’єднанням «Національний вибір». Цього разу організаторами виступили місцеві «свободівці». Відповідно захід мало чим відрізнявся від решти «свободівських» пікетів: перед протестувальниками, які тримали в руках плакати з гаслами «Тігіпко, де реформи?», «Зрадників під трибунал», «Стоп ганебним домовленостям з Москвою», «Азаров, припини грабувати Україну», «Ні здачі України!», «Партія Регіонів – п’ята колона Москви» та «Ні підвищенню ціни на газ» стояв з мегафоном голова виконкому обласної організації ВО «Свобода» Руслан Марцінків, озвучуючи ці гасла і час від часу виголошуючи палкі промови про ворогів нації, злочинців та запроданців при владі, які розікрали Україну. Йому вторили інші виступаючі, як-от: голова міської організації ВО «Свобода» Роман Онуфріїв, співголова Івано-Франківського обласного народного комітету захисту України Дмитро Захарук. Зі слів останнього, сьогодні в Україні планомірно реалізуються програма звільнення України від українців. В зв’язку з цим, Р.Онуфріїв закликав усіх присутніх брати участь в усіх протестних заходах, не залежно від того, хто їх проводить і під якими прапорами.

«Влада повинна знати позицію, яка зараз побутує серед громадян, - прокоментував проведення акції Коломия ВЕБ Порталу Р.Онуфріїв, - я думаю, що протести будуть повторюватися і неодноразово. Сьогодні мешканці ще не усвідомили, тому що не прийшли ще рахунки з «Теплокомуненерго», з Управління газового господарства., але коли почнеться опалювальний сезон, я думаю, ситуація буде іншою об’єктивно, буде критично. Якщо ви бачили сьогоднішню схему отримання субсидій, вона не така проста, як це намагаються подати. Вона спрощена тільки на словах для того, щоб сказати на телекамери. Крім того, підняття ціни на газ тягне за собою не тільки підняття комунальних тарифів. Якщо ви підете зараз на продуктовий базар, спитаєте: а чому подорожчав той чи той продукту, вони скажуть: а ви що не знаєте, що газ подорожчав. Зараз тотально буде підняття цін на всі споживчі товари».

На противагу урядовим реформам місцеві активісти «Свободи» переконані, що потреби населення України, які становлять приблизно 12-13 мільярдів кубічних метрів газу та «Теплокомунерго», які становлять близько 8 кубічних метрів можна забезпечити власним українським газом, видобуток якого становить сьогодні орієнтовно 20 мільярдів кубометрів, а собівартість – 190-250 гривень за 1 тисяч кубометрів.

По мірі проведення пікету до протестувальників приєднались також активісти обласної організації всеукраїнського товариства «Просвіта». Бажаючи вхопити свою долю «дармового» піару на народній проблемі, вони принесли з собою затаскані вже на усіх можливих заходах транспаранти «Просвіта – проти державної зради», «Єднаймося у комітеті захисту України» та «Де дешевий газ за оренду землі української?»

Автор: Сергій БІЛИЙ