друкувати


Відпочивальника-невдаху знімали з дерева

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-05 05:15:24

П'яному везе. Цю народну прикмету завий раз підтвердив випадок, який стався з трьома мешканцями Івано-Франківська в мальовничій Яремчі.

Добряче прийнявши спиртного, вони вирішили прогулятися берегом гірської річки Жонки і, не помітивши, як закінчився берег, впали в 10-метрове урвище. Зі слів начальника Яремчанського гірського пошуково-рятувального пункту Василя Ліхацького, в місці падіння (поблизу Яремчанського УЕГГ) раніше були сітки огородження. Зараз же жоджних перемон на шляху до урвища немає, що посилює ризик нещасних випадків.

Одному з чоловіків пощастило вибратись самотужки. Прибулими бійцями місцевої пожежної частини і лікарями було врятовано і другого учасника «польоту». У нього було розбите чоло та серйозних ушкожень жоден з чоловіків не зазнав. А от віднайти їх третього товариша було куди складніше. Довелося залучати гірських рятувальників. «Про пригоду нам повідомили о 20.12 годині, - розповідає В.Ліхацький, - Ми взяли з собою мотузки, карабіни, ліхтарики і вже за 5 хвилин після випадку були на місці».

Після нетривалих пошуків бійці Яремчанського ПРП знайшли бідолагу. 48-річний чоловік висів на одному з повалених дерев поруч з руслом річки Жонки. Та зняти його з дерева виявилось проблематичним. І питання було навіть не у важкодоступності місця, де завис горе-турист і не у висоті дерева. Постраждали так перелякався, що чимдуж вчепився в стовбур дерева і боявся з нього злазити.

«Після того випадку, - продовжує пан Ліхацький, - вже в міськвиконкомі я дізнався, що цього третього постраждалого госпіталізували. У нього також було розбите обличчя». Зі слів рятувальників, усі три учасники пригоди народились, як то кажуть, у сорочці, оскільки дивно, що після падіння з такої висоти у жодного з них не було виявлено навіть переломів. То, певно, дійсно п’яним везе. Хоча з іншого боку: не вживали б вони спиртне, - можливо, пригода не трапилась би з ними взагалі.

Автор: Сергій БІЛИЙ