друкувати


Колишній опозиціонер В.Каськів очолив Комітет з реалізації великих національних проектів при Президенті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-04 09:00:48

Депутат від НУ-НС, лідер партії "Пора" Владислав Каськів очолив робочу групу Комітету з економічних реформ і національних проектів при президенті України.

Як повідомляє прес-служба глави держави, 4 серпня Каськів провів зустріч з президентом Віктором Януковичем.

Під час розмови Каськів доповів президенту про пропозиції щодо реалізації в Україні великих національних проектів у контексті тих реформ, які зараз здійснюються у нашій державі.

"Великі національні проекти нам потрібно просувати, зробити їх пріоритетними. Саме вони стануть центром росту економіки. Це - головна ідея", - заявив Янукович.

Каськів підкреслив, що національні проекти "є реальним практичним майданчиком для реалізації реформ", над якими зараз працює влада країни.

За його словами, йдеться про проекти, які дозволять здійснити прорив  у конкурентноздатних магістральних галузях економіки, а також гарантовано залучать певні інвестиції у національну економіку, що надзвичайно важливо у  період подолання кризи.

Він також додав, що в ході реалізації таких проектів мають бути мобілізовані зусилля державного апарату та обласних державних адміністрацій. Кожен проект, повідомив він, матиме обсяг не менше 300 млн. доларів США і буде розрахований на термін реалізації не більше чотирьох років.

"Реалізація кожного проекту, яка буде здійснюватися під патронатом президента,не передбачає використання бюджетних коштів. Кожен з них переважним чином орієнтований на залучення прямих іноземних інвестицій, або загалом інвестицій. Це не буде проїдання державного бюджету", - підкреслив Каськів.

Після завершення зустрічі Каськів повідомив, що президент затвердив "п'ять національних проектів, які вже незабаром почнуть реалізовуватися".

Нагадаємо, очолювана Владиславом Каськівим партія "Пора" під час подій 2004 року брала активну участь у помаранчевій революції . Після Майдану Каськів довгий час працював радником президента Віктора Ющенка.

Джерело: ТСН.ua