друкувати


Сьогодні офіційне відкриття молодіжної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс-2010»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-04 02:00:49

4 серпня о 13.00 в с.Саджава Богородчанського району - офіційне відкриття обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс – 2010», у якій візьмуть участь 13 команд із районів та міст області, переможці перших відбіркових етапів (130 осіб).

Як зазначають організатори, мета цієї пізнавальної програми - формування у молодого покоління стійкої позиції, чітких та ціннісних орієнтирів українця-патріота, пошани до героїчної історії краю та народних традицій, військово-патріотичне виховання молоді, засвоєння основ пішохідного туризму та військово-прикладних видів спорту, а також популяризація серед молодих людей здорового способу життя.

Обласна молодіжна патріотична науково-пізнавальна програма «Чорний ліс – 2010» триватиме до 12 серпня. Для її учасників проведуть конкурси, вікторини з історії визвольних змагань рідного краю, фольклору та етнографії, змагання ерудитів, знавців топографії, лісових кухарів, пісні й строю, в’язання вузлів, розпалювання вогнища, а також командні спортивні ігри.

Крім того заплановано поїздку до с.Манява Богородчанського району, відвідування Манявського Cкита, здійснення пішого походу до Манявського водопаду та старшинської школи УПА , що в урочищі Малиновище, ознайомлення з місцевим музеєм історії с.Саджава.

Переможців та призерів обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс – 2010» буде нагороджено цінними призами та дипломами управління у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації.

Довідка: Обласна молодіжна патріотична науково-пізнавальна програма «Чорний ліс» проводиться з 1993 року. Її організатори - управління у справах сім’ї та молоді та головне управління освіти і науки обласної державної адміністрації.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА