друкувати


Власник прогулянкового катера зловив сім медуз в Москві-річці.

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-04 09:15:31

Столичний московський судновласник Юрій Черноусов, який возить туристів на своєму катері, виявив у прісній воді Строгінська заплави медуз, повідомляє РИА "Новости". Як відомо, ці істоти живуть переважно в морях і океанах.

"У мене було замовлення туристів. Зробив невелику прогулянку по Москві-річці. Ми вже зібралися повертатися назад, як раптом я звернув увагу, що у воді плаває медуза. Спочатку зловив одну, потім другу ... У результаті виловив сім штук", - розповів Черноусов. Він зазначив, що з дитинства живе в Строгіно, не один рік плаває на катері по цих місцях, але подібного з ним не відбувалося жодного разу.

Черноусов уточнив, що, виявивши медуз, відразу ж зателефонував начальнику яхтового порту і розповів їй про свою незвичайну знахідку. "Її реакція була така: сміючись в трубку, вона сказала:" Ти що, мене розігруєш? Ніколи в житті тут медуз не було, ніхто про це не чув ", - заявив Черноусов.

Тим не менше, всі виловлені ним медузи зараз живуть в банці з прісною москворецькою водою.

Господар улову сподівається, що його знахідка зацікавить вчених і найближчим часом будуть проведені відповідні експертизи. "Якщо сьогодні тут є медуза, то чому б завтра тут не з'явитися акулі або будь-якій іншій отруйній тварині, якої в наших широтах бути не повинно", - міркує Черноусов.

"Ми тут купаємося, цю воду п'ємо, засмагаємо, відпочиваємо, і це був для мене неприємний сюрприз. До таких гостей я не був готовий. Отруйні вони чи ні - поняття не маю", - підсумував Юрій Черноусов.

Джерело: ТСН.ua