друкувати


Держгірпромнагляд проводить перевірки стану готовності до осінньо-зимового періоду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-03 04:35:37

Інспекторами управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проведено перевірки стану готовності спеціалізованих підприємств газового господарства, зокрема, ВАТ «Івано-Франківськгаз», ВАТ «Тисменицягаз», а також систем газопостачання міст та населених пунктів, внутрішньобудинкового газового обладнання до безпечної та безаварійної роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 рр.

Протягом липня поточного року проведено 51 обстеження, призупинено експлуатацію 144 одиниць обладнання, за виявлені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 24 посадові особи, направлено 8 подань в органи прокуратури.

На вказаних підприємствах виконано ряд організаційно-технічних заходів, а саме: проведено тренувальні заняття зі службами управлінь експлуатації газового господарства, здійснено капітальний ремонт будівель газорозподільчих пунктів (ГРП) та установок електрохімзахисту, проведено профілактичне обстеження обладнання ГРП та технічне обслуговування станцій катодного захисту.

Станом на 1 серпня поточного року від газопостачання відключено 2911 газових прилади з причини їх самовільного встановлення, під час проведення планових технічних обслуговувань 159916 абонентам проведено відповідні інструктажі, впроваджуються в експлуатацію новітні матеріали для ущільнення різьбових з’єднань в системі газопостачання, що в свою чергу значно зменшує витоки природного газу і підвищує рівень безпеки, комплексним приладним методом обстежено 1228 км підземних газопроводів.

Також проведено перевірки стану готовності підприємств водопровідно-каналізаційного господарства Прикарпаття до безпечного функціонування в осінньо-зимовий період 2010-2011р.р.

На підприємствах Івано-Франківщини проводяться ремонтні та профілактичні роботи на технологічному обладнанні, будівлях і спорудах, усуваються наслідки підтоплення, що мало місце в червні поточного року.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА