друкувати


В Івано-Франківську пройшла монстрація

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-02 05:35:25

Монстрація. Таку назву носив молодіжний захід що відбувся в неділю 1 серпня в обласному центрі Прикарпаття.

Близько трьох десятків молодих людей одягнених дещо екстравагантно пройшли колоною через всю центральну частину міста – від Привокзальної площі через вулицю Незалежності, Вічевий майдан, парк Т.Г.Шевченка до міського озера. В першому ряді молодики несли кілька плакатів з буквами, які в своїй сукупності складали слово «сіські», решта ж хлопців і дівчат несли кожен по плакату з досить безглуздими та алогічними гаслами: від «Пий - ригай» до зовсім вже нецензурних.

Слово монстрація, – зазначають організатори заходи – активісти Івано-Франківської школи лідерів, – походить від слів «монстр» та «демонстрація». Сутність акції полягає в тому, що проходячи вулицями міста з плакатами абсурдного, а абсолютно безглуздого змісту, її учасники примушують людей задуматися, наскільки їх щоденні вимоги адекватні, а крім того, це зайвий привід поділитись своїми найабсурднішими ідеями зі світом і просто посміхнутись.

Єдиною вимогою, яку висували організатори монстрації до її учасників: гасла не повинні були носити політичного, релігійного чи рекламного змісту або містити речі, які могли якось образити почуття людей, оскільки це не відповідає ідеології монстрації.

Автор: Сергій БІЛИЙ