друкувати


Прикордонники припинили спробу незаконного ввозу радіоелектронного обладнання на суму 131 813 грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-02 10:29:57

Прикордонники Чопського прикордонного загону спільно з співробітниками митниці припинили спробу незаконного переміщення через українсько-словацький державний кордон радіоелектронного обладнання на суму 131 813 грн.

В п’ятницю 30 липня об 20.00 годині до міжнародного автомобільного пункту пропуску “Ужгород” (українсько-словацький кордон, Закарпатська область) на напрямок «В’їзд в Україну» для проходження прикордонно-митного контролю заїхав легковий автомобіль марки Форд Фокус” на чеських реєстраційних номерах, яким керував громадянин Чехії Петер З., 1974 року народження. Під час проходження прикордонно-митного контролю та проведенні декларування, даний громадянин заперечив про перевезення будь-яких товарів та предметів прихованих від прикордонно-митного контролю.

Поряд з тим, увагу прикордонників привернула знервована поведінка водія, а тому було прийнято рішення про перевірку даного авто в боксі для поглибленого огляду.

В результаті огляду спільно оглядовою групою в салоні легкового автомобіля на задньому сидінні пасажира, було виявлено 16 одиниць різного електронного обладнання іноземного виробництва (США, Тайвань, Китай, Японія) для настройки та діагностики верстатів з числовим програмним управлінням.

За даним фактом складено протокол, а самі прилади вилучено та передано на склад митниці, загальна сума оцінки яких становить понад 131 тисячу гривень.

Подальшу долю товару вирішуватиме суд.

Автор: Сергій БРОВКО, старший лейтенант, начальник прес-служби – прес-секретар начальника загону