друкувати


Впродовж серпня триватиме обговорення проекту Податкового кодексу України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-29 07:30:07

3 серпня на веб-сайті Міністерства фінансів України та в газеті «Урядовий кур’єр» буде оприлюднено оновлену редакцію проекту Податкового кодексу України.

Про це йшлося 28 липня на урядовій селекторній нараді з питань належної організації всенародного обговорення проекту Податкового кодексу, в який , як зазначалося, після першого читання у Верховній Раді України внесено 5,5 тисяч зауважень з боку нардепів, 520 додаткових змін до діючих пунктів.


У селекторній нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич, голова ДПА в області Віктор Рахміль, начальники профільних управлінь ОДА.

В кожній області буде створено cool-центри, що надаватимуть інформацію про основні положення проекту Податкового кодексу, а також узагальнюватимуть пропозиції. Передбачається проведення круглих столів з обговорення проекту Податкового кодексу за участю громадських організацій, науковців, платників податків, з тим, щоб напрацювати відповідні пропозиції і вийти з ними на регіональне обговорення, що відбудеться у Львові 12 серпня .

Відкриваючи селекторну нараду, перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов відзначив: всенародне обговорення проекту Податкового кодексу проводиться для того, щоб цей новий державний документ був «сприйнятий суспільством».

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич повідомив: громадські обговорення проекту Податкового кодексу України будуть організовані в Івано-Франківську, Калуші та Коломиї. За його словами, «це доручення Прем’єр-міністра, Міністерства фінансів України - забезпечити широке обговорення кожного положення Податкового кодексу із залученням усіх, бо він по суті стосується всіх». Аби максимально напрацювати пропозиції на регіональне обговорення .

Загалом широке обговорення проекту Податкового кодексу України з широким медіа-супроводом передбачається впродовж серпня .

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА