друкувати


«Прикарпаттяобленерго» підтримає фестиваль «Світло Карпатського літа»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-29 03:45:07

1 серпня за підтримки ВАТ «Прикарпаттяобленерго» у селі Вишків Долинського району пройде фестиваль «Світло Карпатського літа». Організаторами фесту є Вишківська сільська рада, Долинська райдержадміністрація, Асоціація інвестиційного бізнесу «Золоте кільце Прикарпаття».

Цей захід стане символічним початком впровадження проекту «Відродження етнічних традицій: створення історико-культурного комплексу Бойківський хутір «Дзвінка».

Метою його проведення є не тільки пропагування розвитку вівчарства та народних ремесел у Долинському районі, а й привернення уваги громадськості до багатої культурної спадщини бойківського краю.

У програмі фестивалю: запалення полонинської ватри, конкурсний огляд виставкових територій сільських громад та бойківських дійств майстрів та народних умільців, святковий концерт, бойківські розваги, презентація місцевої кухні, розіграш святкової лотереї та народні гуляння.

«Збереження та підтримка розвитку національних традицій є одним з пріоритетних напрямків соціальної політики нашої компанії, - зазначає заступник голови ВАТ «Прикарпаттяобленерго» Василь Костюк. - Завдяки подібним заходам ми отримуємо унікальну нагоду ознайомитися з історичною спадщиною та звичаями рідного краю не тільки у відомих усім туристичних напрямках, а й у маловідомих, але не менш цікавих куточках Прикарпаття. Адже вони у майбутньому мають всі шанси стати візитівкою Івано-Франківщини».

Джерело: ВАТ «Прикарпаттяобленерго»