друкувати


На колегії розглянуто програму соціально-економічного розвитку Коломийського району

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-27 04:35:56

27 липня 2010 року відбулось засідання колегії Коломийської райдержадміністрації з розгляду чотирьох питань.

У засіданні колегії взяли участь начальники відділів та управлінь, керівники підприємств та організацій. Колегія розглянула хід виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку району за І півріччя 2010 року. Як доповіла начальник управління економіки райдержадміністрації Любов Глушкова, промисловими підприємствами району за звітний період реалізовано продукції на суму 72.3 млн грн,що на 24.3 млн грн більше до звітного періоду 2009 року або складає 144.0%. В районі проводилась робота, спрямована на забезпечення соціального захисту одиноких перестарілих, самотніх громадян та інвалідів району. За повідомленням державного реєстратора станом на 01.07.2010 року в районі зареєстровано 3723 суб'єкти підприємницької діяльності, з них 576 юридичних осіб, 3147 фізичних осіб. Рішенням У демократичного скликання ХХІІ сесії Коломийської районної ради №792-ХХІІ/08 затверджено "Програму розвитку підприємництва в Коломийському районі на 2009-2010 роки, де виділено з районного бюджету кошти в сумі 30.0 тис. грн на виконання заходів програми у 2010 році. В районі продовжується будівництво ІІ черги загальноосвітньої школи села Спас. Любов Глушкова торкнулася питання охорони здоров'я, молоді та спорту, транспорту та приватизації, населення та ринку праці, земельних відносин, пенсійного забезпечення та соціального захисту. Другим питанням порядку денного було виконання бюджету району та районного бюджету за І півріччя 2020 року. За словами начальника фінансового управління райдержадміністрації Оксани Попадюк та співдоповідача заступника начальника Коломийської ОДПІ Мирослави Бундзяк, бюджет району за I півріччя 2010 року в цілому виконаний на 117,6 відсотка до уточненого плану на I півріччя 2010 року на 52,9 відсотка до плану на рік, в то числі по:

- загальному фонду на 117,0 відсотка до уточненого плану на I півріччя 2010 рокута на 49,9 відсотка до плану на рік, або зараховано 12539,9 тис. грн;

- спеціальному фонду на 120,3 відсотка до I півріччя 2010 року та 70,8 відсотка плану на рік, або зараховано 2 981,6 тис. грн.

Про стан розгляду звернень громадян за І півріччя 2010 року відповідно до вимог Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109/2008 "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування", стан виконавської дисципліни в роботі з контрольними документами відділами, управліннями, іншими структурними підрозділами райдержадміністрації, сільськими, селищними радами за І півріччя 2010 року доповіла завідувач сектором роботи із зверненнями громадян апарату райдержадміністрації Оксана Івасюк. Заслухавши та обговоривши питання „Про стан розгляду звернень громадян за I півріччя 2010 року відповідно до вимог Указу Президента України від 7 лютого 2008 року №109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування", колегія райдержадміністрації вирішила рекомендувати:

1. Довідку про стан розгляду звернень громадян за I півріччя 2010 року відповідно до вимог Указу Президента України від 07.02.2008 року №109/2008 "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування" надіслати в структурні підрозділи райдержадміністрації, районні організації та установи, виконкоми сільських та селищних рад для розгляду та врахування у роботі.

3 метою забезпечення та виконання законів України, актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень голови облдержадміністрації, доручень керівництва облдержадміністрації, інших документів органів виконавчої влади вищого рівня, розпоряджень та доручень керівництва райдержадміністрації колегія районної державної адміністрації вирішила рекомендувати:

1. Інформацію про стан виконавської дисципліни в роботі з контрольними документами відділами, управліннями, іншими структурними підрозділами райдержадміністрації, сільськими, селищними радами за I півріччя 2010 року, взяти до уваги та надіслати структурним підрозділам райдержадміністрації, районним установам і організаціям, виконкомам сільських, селищних рад для розгляду та вжиття відповідних заходів. Свою роботу охарактеризував завідувач сектором контролю апарату райдержадміністрації Дмитро Малкович.

В роботі колегії взяв участь начальник Головного управління економіки облдержадміністрації Олег Ткач, який зауважив, що за темпами зростання доходів з місцевого бюджету Коломийський район з сімнадцятого місця зайняв дев'яте в області, що свідчить про високу ефективність роботи в економіці. На колегії були присутні міський голова Юрій Овчаренко в.о.начальника Коломийського відділу УМВС в Івано-Франківській області Дмитро Мельничук та заступник прокурора району Любомир Хамець.

Після завершення голова райдержадміністрації Михайло Негрич наголосив, що робота відбулась конструктивна й підвів підсумки з розгляду колегії.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА